ambulant begeleider / intaker

CIGDEM

Cigdem (35) had al voor AndersOm een achtergrond in de directe ambulante hulpverlening. Na werkzaam te zijn geweest voor de Raad van de Kinderbescherming en jeugdinrichting Het Poortje, vindt ze nu bij AndersOm de perfecte invalshoek om zich in te zetten voor de doelgroep jeugd.

De dynamiek in deze specifieke doelgroep heeft Cigdem altijd al aangesproken. “Ik ben daarom op een gegeven moment gaan zoeken naar werk binnen de jeugdhulpverlening. Ik vroeg me af, zou ik dat kunnen? Het is toch een uitdaging, een speciale manier van hulp verlenen. Na een meeloopdag bij AndersOm bleek dat mijn beeld hier geheel overeenkwam met wat ik hoopte en verwachtte.” 

 

“Een hecht teamgevoel, dat ervaar je hier echt”

 

AndersOm

“Bij AndersOm vind je veel diversiteit en laagdrempeligheid, niet alleen onder collega’s maar ook vanuit het management. De communicatie is heel goed en snel. Een hecht teamgevoel, dat ervaar je hier echt. Het werk zelf is heel afwisselend en dat maakt het zo speciaal: elke keer kom je weer bij nieuwe mensen thuis die je op een bepaalde manier moet benaderen. Elke situatie is weer anders en elk mens is weer anders. Daarom moet je als medewerker zelf ook een kameleon zijn.” 

Persoonlijke ontwikkeling

“Bij AndersOm kun je jezelf goed verder ontwikkelen. Naast de ambulante begeleiding ben ik eerder ook als aandacht-functionaris ingezet en inmiddels ben ik ook werkzaam als intaker. De organisatie biedt iedereen veel mogelijkheden voor cursussen en opleidingen. Dit moedigen ze ook aan. Onze cliënten zijn divers, dus dan is het prettig dat je hen ook in een brede zin kunt benaderen en begeleiden. Het is en blijft maatwerk.”

Andere medewerkers