ambulant begeleider / intaker

DEMELZA

Demelza (34) werkt al weer 10 jaar bij AndersOm. Naast de reguliere ambulante begeleiding is Demelza zich vanaf haar tweede studiejaar ook op de Geestelijke Gezondheidszorg gaan richten. Deze kant trok haar altijd al en dit gevoel werd versterkt binnen verschillende stages, onder andere op het gebied van ouderenpsychologie en schuldhulpverlening en verslavingsreclassering.

AndersOm werd de eerste werkgever voor Demelza en dat beviel aan alle kanten goed, want ze is niet meer vertrokken. Inmiddels maakt ze deel uit van een groot team, maar toen Demelza bij Andersom begon, was het een stuk kleinschaliger. “Ondanks de groei van de organisatie is AndersOm haar visie nooit uit het oog verloren. Hier staat de cliënt echt voorop, inclusief zijn of haar gezin en/of omgeving. De ambulante begeleiding trok me heel erg aan; niet alleen vanwege de flexibele werktijden, maar vooral ook omdat je zo een nauw contact met de cliënt opbouwt in de in eigen (thuis)omgeving. Hierdoor kun je samen echt stappen maken, langzaam een muurtje doorbreken en meer voor diegene betekenen dan alleen maar wat sociaal wenselijk verwacht lijkt te worden.” 

 

“Ik hecht heel veel waarde aan de kleine stappen die je samen zet; ook al zet je er 10 achteruit, die ene stap vooruit, dáár doe ik het voor.”

 

AndersOm

Demelza werkt bij AndersOm vaak met dezelfde vaste cliënten, maar de werkzaamheden zijn erg verschillend. “Soms ben ik meer ondersteunend bezig met praktische hulpvragen en een andere keer ga ik mee als ondersteuning bij behandelingen. Ik ben altijd mezelf bij een cliënt en probeer echt persoonlijk naast ze te staan. En soms sta ik achter ze, om ze te ondersteunen. Door open en duidelijk te zijn, vind ik echt aansluiting bij de cliënt en diens omgeving. Ik word ook wel ingezet bij de zwaardere gevallen, mensen die te maken hebben met meervoudige (psychische) problematiek. Mijn passie ligt bij de vertrouwensband die je met zulke cliënten kunt opbouwen. Ik hecht heel veel waarde aan de kleine stappen die je samen zet; ook al zet je er 10 achteruit, die ene stap vooruit, dáár doe ik het voor.”

Persoonlijke ontwikkeling

“AndersOm kijkt echt naar de afzonderlijke kwaliteiten van haar medewerkers. Hier kun je jezelf dan ook goed ontwikkelen binnen jouw vakgebied en op die vlakken waar jouw kracht en affiniteit ligt. De organisatie biedt verschillende opleidingsmogelijkheden, zo heb ik ook vorig jaar nog aan bijscholing gedaan. Dat was heel leuk, je haalt veel info op die je intern weer kunt delen met collega’s. Zolang het haalbaar is, is er altijd ruimte voor wat jij zou willen en wat er bij je past. Ik zit hier dan ook ontzettend op mijn plek; ik kan meerdere dingen combineren en doen waar ik gelukkig van word.”

Andere medewerkers