ambulant begeleider / intaker

VANESSA

Vanessa (36) heeft de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gevolgd, waardoor ze verschillende doelgroepen heeft begeleid. Of ze nu mensen met een verstandelijke beperking ondersteunde, of zich inzette voor personen met hersenletsel, het ambulante aspect bleef haar altijd aantrekken.

Op een gegeven moment deed Vanessa ervaring op met mensen met samenhangende psychische stoornissen; dit onderdeel van de (ambulante) zorg sprak haar erg aan. “Bij mijn vorige werkgever kon ik me daar maar gedeeltelijk op richten. Daarom had de vacature van AndersOm direct mijn interesse. Het sollicitatiegesprek was erg fijn, ik vond het mooi hoe men gepassioneerd over de organisatie kon vertellen. Tot aan de directie is iedereen zo betrokken bij het werk. Ja, de mensen hier hebben echt een hart voor wat ze doen. Dat raakte mij persoonlijk en dat is precies hoe ik er ook in sta. Een omgeving waar ik dus graag in terechtkwam!”

 

“De mensen hier hebben echt een hart voor wat ze doen”

 

AndersOm

Inmiddels werkt Vanessa drie jaar bij AndersOm. “Geen dag of week is hetzelfde. Elke keer kijk je wat er speelt en daar plan je jouw dag op in. Soms is het nodig dat je bij een cliënt langsgaat of heb je juist een overleg met collega’s. Een andere keer moet je met een gemeente om tafel of heb je een gesprek met een verwijzer. Dit is geen routinewerk en dat past daarom heel goed bij mij. Het is ook fijn dat je bij AndersOm die verschillende werkzaamheden zo kunt indelen dat het bij je past.” 

Persoonlijke ontwikkeling

AndersOm geeft in gesprekken met medewerkers aandacht aan de vraag: wat vind jij leuk om te doen en hoe wil jij een bijdrage leveren aan de organisatie? Vanessa: “Iedereen kan aangeven wat hij of zij wilt doen en waar je ambities liggen. Er wordt gekeken wat je wensen zijn en waar je mogelijkheden liggen. Kansen worden je ook echt gegund. Bij AndersOm hebben de mensen ook echt een hart voor elkaar en zullen ze je altijd stimuleren om meer uit jezelf te halen. Je doet het hier samen; ook al werk je bijvoorbeeld als ambulant begeleider, wat redelijk zelfstandig werk is, je staat er nooit alleen voor. Dat is dezelfde boodschap die we aan onze cliënten meegeven.” 

Andere medewerkers